Gyógyítás zenével, építészettel / Korszerű lakás

A Szociális lakhatás műhely “Gyógyítás zenével és építészettel” mottója, valamint a Moduláris építészet műhely “Korszerű lakás” kiírása határozza meg a Lakóépülettervezési Tanszék szakirányválasztást követő tárgyainak következő éves tematikáit. 

A Tanszéki kutatás a tavaszi szemeszterben a fenti két mottó mentén szerveződő Tanszéki tervezés 1, a Komplex tervezés 1, valamint a Diplomatervezés kurzusokhoz kapcsolódó szabadon választható tárgy, ami minden érdeklődő számára nyitott. A létszámlimitek miatt a Tanszéki Tervezés 1 tárgyból kimaradó hallgatóknak szintén javasoljuk a Tanszéki kutatás felvételét, így az előadásokon, prezentációkon és a pályázaton való részvétel számukra is elérhetővé válik. A választható tantárgy célja az tervezési feladatok támogatása előadásokkal, épületlátogatásokkal, beszélgetésekkel, valamint a témákban való elmélyülést segítő kutatási tevékenység lehetőségének megteremtése.

A félév három részre tagolódik. Indításként előadásokat szervezünk az előregyártás és a szociális építészet tárgykörében, ezt követően a releváns és referenciaértékű épületek elemzésével foglalkozunk, majd a kurzus hallgatói által készített esettanulmányok előadásával zárul a félév. Az órákat a tanszék Nappalijában tartjuk, eseményei mindenki számára nyitottak, nyilvánosak.

A tárgy teams csoportjához már most csatlakozhattok. Kód: wi3jzqn
A tárgy okatói: Sugár Péter DLA, Nagy Márton DLA, Dankó Zsófia DLA, Vincze László DLA
Tájékoztató beszélgetést január második hetében tartunk.

A tárgy plakátja itt érhető el.

kép: Madarász Zsuzsa: CO’NCERT, Élmények helyeA Szociális lakhatás műhely 2020-as Szociális építészet - Zenepavilon TDK szekciójának nyertes munkája. A Tanszéki Tervezés 1, a  Diplomatervezés és a Tanszéki kutatás tárgyainak következő féléves tematikáját is ez a műhely adja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése