A végtelent fomálván és attól formáltatván


























Az őszi félévben a „Végtelen gyökerei”-t kutató kurzus az építészet kozmikus dimenziójának érzékelését és érzékeltetését kísérli meg, amennyiben a mindenütt jelenlévő térfelület, e kozmikus térhártya módosításával és celebrációjával egy örökérvényű, divat-érzéketlen építészet megvalósításának lehetőségét vizsgálja. 

A tárgy előadója dr. Magyar Péter FRIBA, MESZ, SZIMA építész professzor lesz, aki egy éve tért haza végleg az Egyesült Államokból, ahol akkor ünnepelhette 50 éves egyetemi tanári tevékenységét. Európa, Afrika és Amerika különböző egyetemein tanított, az utóbbi földrészen, ahol 39 évet töltött el, három egyetem építészeti fakultásának volt igazgatója 22 éven át. Számos megvalósult épület és (néha) nyertes pályázat tervezése mellett 20 könyvet publikált és tudományos cikkei jelentek meg nemzetközi folyóiratokban. 




























Fő kutatási területe a tervezés kognitív es intuitív aspektusainak megértése, ehhez a sok száz megőrzött folyamatrajza esettanulmányként szolgál. Nagyobb léptékben pedig az épületek és városok térrendszerét elemzi az alkalmazott topológia segítségével. Rajzaival a szellem anyaggá válásának transzformációját vizsgálja es illusztrálja.

A tárggyal kapcsolatos további információk kérhetők Perényi Tamás tárgyfelelőstől a tperenyi@eik.bme.hu címen, vagy közvetlenül Magyar Pétertől a pmagyar1@me.com címen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése