Partnernap - Vendégeink a PLYDESIGN és a KEYCO 03.03.17.15.

 

Két előadás a Moduláris Építészet Műhely szervezésében.

A Tanszéki kutatás tárgy következő délutánján első vendégünk Kerékgyártó András a Plydesign tervezője a cég bemutatása mellett a modularitás fontosságáról beszél a bútortervezésben. Előadásában egy kis cég kreatív tagjakánt a speciális felhasználásra és egyedi célokra tervezett modellek helyett a modularítás mellett érvel. Előadásának címe: Plydesign.

A délután második felében meghívottaink a KEYCO két tagja, Kiss-Gál Gergely és Schmideg András lesznek. Előadásuk címe: Bonyolult szerkezetek egyszerű kapcsolatok. A Clt moduláris építészet tapasztalatai.

Az előadáshoz ITT lehet csatlakozni.

Az előadókról:

Kerékgyártó András, formatervező művész, bútortervező

2011 júniusában végzett a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem bútortervező szakán, ahol mester diplomát szerzett. 2011 és 2013 között Helsinkiben az Aalto Egyetem bútortervező szakán tanult. Helsinkiben 2013 őszén szerzett mester diplomát. Az azóta eltelt időben számos projekten és céggel dolgozott, amely több, már gyártásban lévő terméket eredményezett. Mindegyik esetben a gyártás szempontjainak megértésére és messzemenő figyelembevételére törekszik, szoros együttműködésben, folyamatos párbeszédben a kivitelezővel. Szerepvállalása és tapasztalata a koncepció közös kialakításától kezdve a gyártás-előkészítésen keresztül a termék-követésig terjed, egyforma figyelmet fordítva a folyamat összes elemére. 2020-ban doktori fokozatot (DLA) szerzett a Momén, emellett folyamatosan tanít. Aktív tervezői praxisa révén naprakész és hiteles információkkal, meglátásokkal szolgál a diákjai számára.

Kép: Plydesign


Kiss-Gál Gergely, építész

A by atelier építészirodát 2008-ban alapította Kiss-Gál Zsuzsanna és Kiss-Gál Gergely, akik ugyan mindketten építészek, de az iroda az épületek tervezésén túl tájépítészettől az installáció tervezésen át a belsőépítészetig vagy bútortervezésig mindeféle feladattal foglalkozik. A stúdió irodája boltként is működik egyben, ahol építészettel kapcsolatos humoros játékok közül lehet válogatni. Az iroda szerkesztésében jelenik meg az ArchPop magazin, mely az építészetről szól, de szórakoztató és könnyed módon.

A Plié bútormárka a stúdió egyik vezetőjének, Gergőnek a találmányán alapszik és 2013 óta működik önálló brandként. A Plié szellemiségét Gergő egyedi és innovatív látásmódja határozza meg: célja mindig a kísérletezés, az új technológiai megoldások keresése és feltalálása, vagy akár más szakmák már létező technológiáinak az építészetbe és bútortervezésbe való váratlan és kreatív integrálása. A Plié technológia alapja a flexibilis réteggel ellátott alappanel és a speciális marási technológia, ezek ötvözéséből hagyományos asztalosipari csomópontoktól mentes, origami-szerűen összehajtható bútorok jönnek létre.



Kép: Plié





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése