Megújul a Tanszéki Kutatás

Tanszékünk idén ősztől teljesen megújítja a Tanszéki Kutatás tantárgyát.
Az elmúlt évek konzulensi tapasztalatai alapján egyre égetőbb szükség mutatkozik arra, hogy a féléves tervezési feladatok mellé a tervezést segítő, módszertani és technikai ismereteket adjunk a hallgatók kezébe. Ezért idei kurzusunkon a lakóépülettervezéshez használható módszertani ismereteinket fogjuk összefoglalni nektek, hogy előadásainkkal párhuzamosan folyó tervezési feladataitok során hasznosíthassátok a hallottakat.
A kurzusra várjuk azon hallgatók jelentkezését, akik inspirációt és segítséget szeretnének kapni a tervezési feladatukhoz, makettezéssel, rajzolással, tervfeldolgozással kapcsolatos technikai ismereteiket szeretnék tágítani.
A félév során öt előadás segítségével megyünk végig témaköreinken, igyekezve párhuzamosan haladni egy tervezési félév menetrendjével. Témaköreink: előképhasználat és inspiráció; telepítés lehetőségei; térhasználati koncepciók; makettezés, grafika, képszerűség és kommunikáció.
A félév teljesítésének feltétele, hogy a tematikában később megadott határidőre, az aktuális féléves tervetekhez kapcsolódóan az előadáson hallott inspirációk segítségével két képet alkossatok. A legjobb képek tanulságait egy záróelőadás keretében nyilvánosan tervezzük kiértékelni.

Oktatók:

Falvai Balázs
Nagy Márton
Török Dávid
Weiszkopf András

Időpont: hétfő 9:00-10:00

Neptunk kód: BMEEPLA0990

Teams kód: wi3jzqn

kép: Jože Plečnik dolgozóasztala

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése