Kutass a LAKÓN! A Tanszéki kutatás tárgy tájékoztatója 2021. június 23. 16.00

 

A Tanszéki kutatás tárgy célja, hogy a hallgatók számára megteremtse a Lakóépülettervezési Tanszéken folyó tervezési feladatokhoz és kutatásokhoz való szorosabb, vagy lazább kapcsolódás lehetőségét. A kapcsolódás három módon valósulhat meg.

Az első a szakirányválasztás utáni tervezési kurzusokat támogató kutatás. Az őszi szemeszterben minden meghirdetett tervezési témához társítható egyéni kutatás. A TT2 és TT3 tárgyakon meghirdetett miskolci témákhoz, a moduláris műhely által Kiskomplexen megirdetett Szemléletváltás és a Komplex 1 tárgyon meghirdetett Belakás témához, valamint a Diploma tárgyakhoz.

A második lehetőség a tanszéki műhelyekben zajló kutatásokhoz való kapcsolódás. Az őszi félévben a Szociális lakhatás műhely és a Moduláris építészet műhely által meghirdetett résztémák kidolgozására nyílik lehetőség.

A Szociális lakhatás műhely segítségével vezetett témák: Hallgatók a közösségért - Építőtáborok szociális céllal (Dankó Zsófia) / Hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása - diákotthoni jó gyakorlatok (Dankó Zsófia) / Alaprajzi és térbeli mintázatok az építészetben (Sugár Péter).

A Moduláris építészet műhely segítségével vezetett témák: Átmeneti otthonok (Vincze László) / Moduláris köztéri építmények (Vincze László) / Alacsony intenzív vs. családi ház - Lakhatási formák összehasonlító vizsgálata (Varga Tamás) / Enfilád újratöltve - Történeti térszervezés kortárs lakóépületekben (Nagy Márton)

A harmadik lehetőségként mindenki számára nyitott egyéni témával jelentkezni a kurzusra.

A félév három részre tagolódik. Indításként előadásokat szervezünk a meghirdetett témák tárgykörében, ezt követően a kutatások konzultációja következik, majd a félév zárásaként az elkészült kutatásokat prezentációk formájában vetítik le egymásnak a hallgatók. Az órákat a tanszék Nappalijában tartjuk, eseményei mindenki számára nyitottak, nyilvánosak.

Tájékoztató megbeszélés szerdán (2021. 06.23. 16.00) a Lakótanszék Nappalijában (K.274) lesz. Az eseményhez TEAMS-en is lehet kapcsolódni ITT.

kép: Gas Tanks by Bernd Becher and Hilla Becher from 1965–2009
medium.com/@mrhpt3597/the-photography-style-of-bernhard-bernd-becher-and-hilla-becher-a0f6ead36910

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése